Lukijat

sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Pakkaspäivä

Sunday, pakkasta -22 hrrr..
Lepopäivä. Pyhäpäivä. Pyjamapäivä. Lukupäivä. Leffapäivä. Nykyään myös työpäivä. Joillakin karkkipäivä -minulla se oli eilen 🍬😋

Olen pitänyt sääpäiväkirjaa vuodesta 2016  ja juuri tuolloin olin tammikuun alussa Rukalla, jolloin koin kylmimmät pakkaset eli -32. Muistan kuinka ripset jäätyivät kun oli pakko edes vähän käydä hiihtämässä. Viime vuonna helmikuussa oli myös -23 pakkasia, mutta vuoden 2017 kovin pakkanen on ollut -18.
Kylmästä huolimatta kävelylenkki teki hyvää, aurinko paistoi ja lumihanget kimalsivat kuin timantit. Ihmisiä ei juurikaan näkynyt ja hiihtoladulle oli yksi rohkea lähtenyt.

Luonto on hiljainen ja kylmä. Kasvit kärsivät, pakkanen voi tappaa solukkoja varsinkin lumenpäällisistä kasvinosista, myöskin juuristosta. Tosin kasvien kylmänsietokyky vaihtelee eri lajeilla. Lumisilla paikoilla kasvit ovat paremmassa suojassa. Kuva talventörröttäjä ja niiden siemenet ovat erityisesti lintujen mieliruokaa.




Torstaina kolahti postiluukusta uusi Luonto-lehti, se saa ajatukset ikkunan takana olevasta kylmästä ilmasta muualle. Kaakao ja villasukat kruunaavat olotilan.
Aurinkoista sunnuntaita Sinulle ☉😊




                      Keltasirkkujen (emberiza citrinella) lempiruoka on kaura 👍










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti