Lukijat

perjantai 19. huhtikuuta 2019

Pääsiäinen

Kristinuskon vanhin juhla, pääsiäinen; siihen kuuluu narsissit, keltaiset kukat, rairuoho, tiput, puput, pajunkissat ja hiirenkorvalle puhkeavat koivunoksat.

Alkuperäinen pääsiäiskukka on ollut valkoinen madonnalilja, Lilium candicum, joka on kotoisin Välimeren itäosista. Se symboloi puhtautta ja neitsyt Mariaa.

Euroopan pohjoisosissa on pääsiäiskukaksi valikoitunut narsissi. Kaukoidässä narsissi on onnen symboli ja Kiinassa suosittu kevään vertauskuva.

Meillä narsissi on suosituin ja myydyin pääsiäiskukka. Se kestää viileää, jopa pakkasta eikä sitä tarvitse lannoittaa ollenkaan. Vettä voi vähän antaa, mielellään illalla, liika vesi saa kukkavarret venymään pitkiksi. Kun narsissi on kuihtunut, sipulit voi istuttaa maahan ja toivottavasti seuraavana keväänä ne kukkivat ☺✌

Rauhallista Pääsiäistä 🐣







                               Tulilatva - Kalanchoe

                                           Tulilatva kerrottu kukka





                               Tulppaani kerrottu - Tulips


Ostin kimpun leikkonarsisseja. Ne myydään kuivana, joten leikkasin uudet imupinnat ja laitoin veteen maljakkoon keittiön pöydälle...ja lähdin kävelylle.
Viivyin lenkillä reilun tunnin ja kun tulin kotiin, pöllähti eteisessä vastaan aivan järkyttävä haju ! En muista että 'ennen vanhaan' leikkonarskut olisi haisseet noin  pahalle...? 😌 Vai muistanko väärin?

Äkkiä kamera esille, parit kuvat ja narsissit sai äkkilähdön ulos parvekkeen pöydälle, haiskoot siellä 😃
Seuraavana päivänä ostin purkissa olevan pikkunarsissin pöydälle, hän ei onneksi haise miltään 😊










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti